A legkedvencebb sütimet hoztam mára, a legfinomabb pedig házi baracklekvárral.
Hozzávalók:
14 dkg margarin
7 tojás sárgája
14 dkg cukor
1 cs sütőpor
A tetejére:
sárgabaracklekvár (ezzel a legfinomabb)
7 tojás fehérje
14 dkg cukor
A margarint habosra keverjük a tojássárgájával és a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy sütőpapírral kibélelt téglalap alakú tepsibe borítjuk a tésztát, és legalább nagyjából elegyengetjük benne. Elég sűrű és ragad, ez így jó. Ne legyen túl magasan a tészta a tepsiben, egyrészt megdagad, másrészt akkor igazán finom, ha egy vékonyabb tésztarétegre rakjuk a sok lekvárt és habot. 180°-on készre sütjük (tűpróba), nálam kb. fél óra alatt sül meg.
Amíg sül, vízgőz fölött kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Mikor már félig kemény, óvatosan adagolva hozzáöntjük a cukrot. A főzés azért kell, mert így nem esik össze (annyira) a tojáshab másnapra. Ha megsült a tészta, megkenjük vastagon baracklekvárral a tetejét, ráhalmozzuk a felvert tojásfehérjét, és kb. 5 perc alatt megpirítjuk.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentedet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!