szombat, május 16, 2015

Kefírtorta pohárkrém

Egy kedves barátomnak nemrég szülinapja volt, és nem sokkal később találkoztunk is, így kitaláltam, hogy meglepem egy tortával. Torta végül nem lett belőle, de pohárkrémnek is nagyon finom volt a végeredmény, az ünnepelt pedig nagyon örült a meglepetésnek.


Hozzávalók:
3 kis pohár kefír (3x375 ml), vagy ugyanennyi joghurt
3 dl tejszín
4 cs.habfixáló
20 dkg kristálycukor
idénygyümölcsök (én narancsot és citromot használtam)


Elkészítése:
Esetemben a kefírt, mert azt jobban szeretem, elkevertem két csomag habfixálóval és a cukor nagyjából felével. (Az eredeti recept egy csomag zselatint ír. Én mindenképpen tortát szerettem volna, azért tettem bele ennyi habfixálót, de nem működött. Legközelebb ki fogom próbálni zselatinnal.) Kis lángon összemelegítjük őket, de nem forraljuk. A kefír teljesen folyós állagú lesz melegen. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a maradék cukorral és szintén két csomag habfixálóval kemény habbá verem. Türelem kell hozzá, de túlverni sem szabad a habot.
Amikor lehűlt a kefíres krém, nagyvonalúan összedolgozom a tejszínes habbal, majd beleforgatom a gyümölcsöt. Esetemben ez 3 szem narancs húsa volt apróra vágva.
Formákba öntöm, és egy éjszakát hűtöm.
Másnap díszítettem a citrommal, közvetlenül tálalás előtt pedig színes cukrot szórtam rá.


A köszöntés egy kis zöld teával megfűszerezve.

Igazán gyorsan elkészültem vele, nem is koszolt nagyon, ideális nyárra desszertnek, nem kell sütni, és könnyű, frissítő a kefírtől.

Szoktatok ilyen egyszerűbb édességeket készíteni? Meg fogjátok csinálni, meghoztam hozzá a kedvetek?

4 megjegyzés:

  1. De szuper ötlet :) az igazat megvallva nekem mindig is birizgálta a fantáziámat az ilyen poharas csoda... de eddig nem volt merszem neki látni. De mivel mindjárt nyár, és nemsokára nagy gyümi szezon lesz,lehet megpróbálom ;) jól néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem a poharas, előre adagolt édességeket. Pudingot is így szoktam, meg a mindenféle pudingos, pohárkrémes 'csak összekeverem és kész van' dolgot így adagolom, olyan jó csak benyúlni a hűtőbe egy kis édességért! Arra figyelj, hogy ha meleg masszát töltesz bele (pl. puding), akkor csak a vastagfalú pohár a jó, különben megreped(het).

      Törlés


Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentedet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!