hétfő, március 18, 2013

Tárolás: A sminkasztalkám

Ma megmutatom Nektek, én hol és hogyan tárolom a sminkszereimet. A körömlakkok nincsenek benne, az majd egy másik poszt témája lesz. Az összes kép kattintásra megnő, és a felbontásuk is elég nagy, jól bele lehet nagyítani.

Van egy sminkasztalkám, amit közösen használunk anyával. Folyamatos harcot vívok a porral, porcicával és lehulló púderrel, így sajnos a fotón is látszanak ezek, nincs minden tükörfényesre pucolva.


Az asztalkának összesen négy fiókja van, az asztallap fölött két kisebb, alatta pedig két nagyobb. Ebből én egy kis és egy nagy fiókot használok, és a teljes asztallapot elfoglalom; a többi anya felségterülete. Neki jóval kevesebb cucca van, a nagyobb fiókban tart minden sminket, a kicsiben pedig a körömlakkokat és neszesszereket.


Különböző tartókban vannak a rúzsok, a műanyag egy raffaelo-s doboz alja és teteje, külön. Az alja található a kis fiók tetején, a teteje pedig mellette. Mögötte egy fa doboz van, amiben van néhány rekesz. Ezt a dobozt a pincéből vadásztam, nagyszüleim ki akarták dobni. A rúzsokat fejjel lefele tartom, hogy könnyebben megállapítható legyen a színe és az árnyalat neve. Itt helyezkedik el a nagy tükör is, amit használok sminkelésnél.

Középen a konektorról lóg a vatta, ami jelenleg hagyományos, mert találtam még otthon elfekvőben némi maradékot; általában vattakorongokat használok. Balra csoportosítva vannak a sminklemosók, körömlakklemosó, BB krém, alapozó, gyorszárító spray. Előttük a már bemutatott egyik rúzsos rekesz. Anyu kedvéért átcsoportosítottam ide a rúzsecseteimet is, előszeretettel használta az egyiket szemfestékhez, mikor kis vékony szemre való ecsetem több is van :)


Jobb oldalra csoportosítva vannak a korrektorok, filces tusok, szemceruzák, spirálok, ecsetek és krémes tubusos szemhéjfestékek; különböző poharakban és mécsestartókban szortírozva. Tartok itt egy kis tükröt is, bár azzal főleg csak frizurát igazítok :) Közvetlenül mellettük a folyékony tusok, illetve a hasonló kiszerelésben lévő szemhéjpúder. Legelöl a pigmentjeim találhatóak, meg az éppen használatban lévő sminkpálcikám. A kisebbik fiókban jelenleg csak a sminkpálcikás dobozt tartom, itt szoktak lenni a tartalék sminklemosó kendők is. A jobb oldali kis fiók tetején tartom a szájfényeket, a rúzsokhoz hasonlóan fejre fordítva hogy látszanak a színek. Ezeket teásdobozban tárolom, amíg nem találok nekik jobb tartót. Mögöttük közvetlenül a kislámpám található. Nem túl jó így az elrendezés, mert a lámpa elég sárgás fényt ad, és csak az arcom egyik felét világítja meg, a másik árnyékban van. Mostanában sokszor átmegyek az öltözőszekrényem ajtaján lévő tükörhöz, az sokkal több természetes fényt kap.


És az én nagyobbik fiókom. Bal oldalon egy hosszú fa dobozban vannak az Avon négyes palettáim, mögöttük néhány mono szemhéjpúder; mellettük pedig a highlighterek. Ezt a dobozt is a garázsból szereztem. Mögötte egy üres arckrémes doboz, kitámasztásnak, hogy ne csúszkáljon. Hátul van a többi mono szemhéjpúderem, a tartalék púder, és egy-egy tégelyes bronzosító és pirosító. A kettes Avonos szemhéjpúder paletta alatt van két oszlopnyi mono catrice szemhéjpúder, mellette és előtte néhány pirosító. Az a félig kék valami pedig egy négyes krémes szemhéjpúder. Középen a sorban vannak a púderek - transzparens és színezett, por és kompakt -, előttük pedig a tégelyes tusok és a tégelyes krémes szemhéjfestékek. Itt találhatóak a különféle szemhéjalapozók is, illetve a sminkalapom, amit szintén szemhéjalapnak használok.


Jobb oldalon tartom a Sleek és NYX palettáimat. Levettem a tetejükről azt a néhány dolgot, azok további pirosítók főleg, és egy nagy NYX paletta. Feliratoztam a palettákat és néhány pirosítót amik ugyanolyan csomagolásúak; könnyebb megtalálni a keresett színt.

Látványosan nem férek már el, próbálom kihozni a jelenlegi lehetőségekből a legjobbat. Régebben a két kis fiók tetején tároltam a körömlakkjaimat, azokat átköltöztettem már egy külön polcra, majd megmutatom azt is.

Ti hogy tároljátok a dolgaitokat? Van sminkasztalkátok, vagy bármi amit annak neveztetek ki?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése


Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentedet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!