vasárnap, január 12, 2014

Teszt: Japán manikűr

Még Ani hatására vettem meg a szettet, és sokat segített a körmeim állapotán. Azt hiszem, ezzel mindent le is lövök előre, de hát sok helyen olvashattaok már erről, nem meglepő a végeredmény.


A szett elég drága (az én pénztárcámnak mindenképpen), de nagyon-nagyon sokáig elég. Már nagyjából egy éve megvan és használom, ha nem is túl rendszeresen, és jóformán nem látszik rajta fogyás.


Van benne tisztító kendő, adagoló pálca, körömreszelők, az ápoló paszta a hozzá tartozó szarvasbőr polírozóval és a fixáló púder szintén szarvasbőr polírozóval.



A körmeim, még jó rég, márciusban készültek a képek, azóta akarom megírni a posztot. Ez az alap állapot, gyengécskék, töredeznek és rövidek.


Itt már a kész állapotot láthatjátok, akármennyire is rossz a kép, látszik milyen szép egészséges csillogást ad neki a kezelés.

Első használatnál le kell polírozni a köröm egész felületét, amíg egy teljesen matt felületet kapunk. Ezután lehet belemasszírozni a krémet a körömlemezbe, célszerű ujjal, mert könnyebben kezelhető. A polírozót egy irányba mozgatva addig építjük bele a körömbe a krémet, amíg szép fényt kap, és elfogy a felületéről a krém.
Miután ezzel készen vagyunk, a porral és a polírozóval megismételjük a műveletet, ekkor fogja megkapni ezt a magas fényt a köröm.

Én ezek után szoktam elkezdeni a lakkozást a körömerősítős lakkommal, amit minden alkalommal használok.

Nagyon sokat erősített a körmömön a rendszeres használat, pedig nem is csinálom minden héten, kb. csak havonta, mikor már látványosan lenőtt. A további alkalmak egyszerűbbek, csak a lenőtt részt kell lecsiszolni, és mehet a teljes körömre az ápolás.


Látszik a lenövés, még ha nincs is olyan éles határvonala, ahol csillog a köröm a kisujjamon, odáig volt az előző kezelés. Jó lenne kicsit sűrűbben rászánni magam a procedúrára, most a héten nagyon betörtek a körmeim, kénytelen voltam őket levágni.


Lereszeltem. Ilyenkor tudom csak igazán értékelni a kicsi reszelőt, amit mellékeltek a készlethez, jó szolgálatot tesz, amikor tényleg csak a körömágy mellett kell dolgozni vele.


Ujjbeggyel beledolgoztam a körmökbe a krémet.


Ennyire csillog, mikor a krém már bele van polírozva a körmökbe. Javaslom a hosszú mozdulatokat a polírozóval, sokkal gyorsabban lehet haladni mint az aprókkal. Nekem az vált be, hogy keresztben használom rajta a polírozót, így férek hozzá szépen a közvetlenül a körömágy melletti részekhez. Minden lépés után le kell törölgetni a körmöket a kapott kendővel, hogy a viszonylag tiszta körmökkel lehessen folytatni.


Nagyjából egy év alatt ennyi fogyott a krémből, a porból még sokkal kevesebb, a krémet sajnos az elején, amíg bele nem tanultam a módszerbe, pocsékoltam.


Ilyen fényes a por körömbe dolgozása után. A port a polírozóval szoktam felvenni, és egyből dolgozom bele is a körömbe. Egy letörölgetés és alapos kézmosás után jöhet is a lakkozás.

Ti használtok japán manikűrt a körmötök ápolására?

2 megjegyzés:

  1. yes.de nem szoktam felreszelni a köröm :)
    szerintem teljesen felesleges a tetejét reszelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, én sem viszem túlzásba. Inkább csak lemattítom a reszelővel.

      Törlés


Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentedet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!