szombat, január 17, 2015

Step by Step - Cellux

A fényes-matt felületekkel játszottam ma is, ebben most a celluxos technika volt segítségemre.


A szükséges eszközök: egy alaplak, a színes lakk, ez nálam most matt hatású, és egy fedőlakk. Ha a színes lakkod fényes finishű, akkor a fedőlakk legyen mattítós. Ebben az esetben az én mintám pont fordítottját fogod kapni végeredményül. Szükség van még díszítő csíkra és celluxra.


Alaplakk és 1-2 réteg színes lakk, amennyire szükség van. Én jelenleg két réteget használtam ebből a szép pirosból. Nagyon alaposan meg kell hogy száradjon a lakk, mert a díszítőcsík felszedi, ha nem elég száraz a festék. Időközben levágjuk a megfelelő méretű, alakú és mennyiségű darabokat mint a díszítő csíkból, mind a celluxból.


A kívánt elrendezésben felragasztjuk őket a körmökre. Vigyázzunk arra, hogy a cellux és díszítő csík többségét meg kell kezelgetni kicsit (bőrrel vagy anyaggal), hogy ne ragadjon annyira. Érdemes ugyabban az irányban ragasztani egymásra az egymást fedő csíkokat, hogy tudjuk leszedésnél, melyikkel kell kezdeni. Alaposan nyomkodjuk rá a körmökre mindenhol, hogy ne legyen hézag, ahova befolyhatna a fedőlakk.


Innentől egyesével, gyorsan kell dolgozni. Lekenjük fedőlakkal az egyik körmöt, majd leszedjük a sablont. Vigyázzunk, hogy a felrakás fordított sorrendjében szedjük le őket, egyébként feltépheti a még friss lakkot a cellux.


Megismételjük a többi körömre is a folyamatot.


Ha gyorsan és ügyesen dolgoztunk, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk, amíg a fedőlakk megszárad. Ehhez a technikához nem ajánlok nagyon gyorsan megszáradó fedőlakkot, azzal nehezebb dolgunk van.

Felhasznált lakkok és kellékek:
Essence Studio Nails - Better Than Gel Nails Base Sealer
Avon Matte - Red Velvet
Astor Pro Manicure - Be Brilliant!

Alkottatok már ilyen technikával nail artot? Van valami trükkötök hozzá?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése


Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentedet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!