szombat, július 05, 2014

Próbálkozások a körömnyomdázással

A vizes matricákkal jobban boldogulok, de nagyon meg akarok tanulni szépen nyomdázni, így időről-időre előveszem a készletem, és nekiveselkedek a gyakorlásnak.

Arra már rájöttem, hogy nem minden lakk alkalmas nyomdázni, még akkor sem, ha alapból egy rétegben szépen fedne. Azt hiszem, meg kéne tanulnom vékony rétegekben lakkozni, akkor valószínűleg jobban tudnám, melyik lakk alkalmas nyomdázni, és melyik nem.



Ebben a körben biztosra mentem, és a három nyomdázáshoz való Essence lakkommal próbálkoztam, kisebb-nagyobb sikerrel. Essence Nail Art Stampy Polish - 001 Stamp Me! White, Essence Nail Art Stampy Polish - 002 Stamp Me! Black és Essence Love Letters - 05 Inkheart.

Essence Love Letters - 05 Inkheart és BPS nyomdapaletta:


Ez a lakk egészen biztosan alkalmas nyomdázni, csak én nem gyakoroltam még eleget. Azért felismerhető lett a végeredmény, és én már ezért is nagyon büszke voltam magamra.

Ezekről a lakkokról egyelőre csak tippelem, hogy lehet velük nyomdázni.



Minden lakk fed egy rétegben, ez fontos. Nem tudom, hogy homoklakkokkal mennyire működik együtt a nyomdázó készlet, ez a kettő a Lovely Baltic Sand - Nr.6 és Nr.5. A-England - Dancing With Nureyev és Orly - Smolder. 


Sally Hansen - 160 Cherry Red, China Glaze - Tongue & Chic és China Glaze - Seahorsin' Around.

A Sally Hansen lakkal követtem el az alábbi próbálkozásokat, több-kevesebb sikerrel. A végére már egész kivehető lett a minta. A China Glaze - Tongue & Chic lakkja meg azért került be a válogatásba, mert Madlennél láttam róla instagramon egy szép nyomdázott manikűrt, úgyhogy azzal a lakkal biztosan működik a dolog.




Hát, nem sikerültek valami fényesen.

Essence Nail Art Stampy Polish - 001 Stamp Me! White és BPS nyomdapaletta:


Csak nagyon sokadikra sikerült elérnem azt, hogy a nyomdázó felvegye a minta közepéből is a lakkot, és még így sem lett igazán szép. A gyűrűsujjamon pedig igen, szintén egy macsek van... nem túlzottan sikerült a vékony körvonalakat felvenni a nyomdázó párnára.

Essence Nail Art Stampy Polish - 002 Stamp Me! Black és BPS nyomdapaletta:



Hát, ha nagyon visszafogott vagyok, annyit tudok mondani, hogy sokkal kevésbé hasonlítanak macskára, mint szeretném.

Mit gondoltok a nyomdázásról, mint díszítésről? Hogy boldogultok a technikával? Van valami trükkötök, ami esetleg segítene rajtam?

3 megjegyzés:

  1. a nyomdázás összetett dolog.
    nem mindegyik lakk jó nyomdázni,a sand lakk végképp nem jó.
    ugye vannak erre alkalmas lakkok mint pl a Konad,szerintem ez már fél siker. Tudom és tényleg jó lenne ha minden lakk jó lenne nyomdázni, a nyomdázólakkok merőben másak mint a sima lakkok,ezt sajnos el kell fogadni.
    A nyomádázólakk sűrű extrán pigementált-jobb esetben- és gyorsan szárad.
    a normál lakkok közül a mi chrome vagy mirror ezek alkalmasak,de közel sem olyan szép az eredmény mint a nyomdázólakkal. én írtam erről egy listát a blogomon.
    a paletta sem mindegy, én a BPS palettákat nem szeretem,szinte képtelenség szépen nyomdázni velük.Erre a célra a Moyou palettákat ajánlom.
    a nyomdázópárna sem mindegy,én per pill a szilikonosra esküszök,de kinek a pap....
    bocsi ha okoskódnak tűntem :)

    VálaszTörlés
  2. Ú, nagyon köszi, egy csomó dolgot nem is tudtam. Vannak Moyou lemezeim, a tulipánok azzal készültek, de azok egész körmös, meg teljes lemezes minták, és valahogy nem érzem még magam elég ügyesnek hozzájuk. Csak ez a három Essence-s kifejezett nyomdázólakkom van, valszeg beszerzek akkor valami jobbat hozzá. A nyomdázópárnával totál meg vagyok lőve, van egy BPS-es, amit most használok, van egy Essence-es, az semmire nem jó, meg van egy nagyon nagy és puha szilikonos, de azt nem tudom használni, a levegőből is minden ráragad, meg folyton kiesik, meg stb. Tudsz ajánlani valami jót?

    VálaszTörlés


Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentedet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!