vasárnap, július 20, 2014

Water Decals Step by Step

Bevallom hősiesen, nekem bizony nem sikerült elsőre feltennem ezeket a vizes matricákat a mellékelt útmutató alapján. Úgyhogy most magamból kiindulva, és ezzel elindítva egy új rovatot a blogon, készítettem hozzá egy step by step bejegyzést.



Amikre szükségünk lesz, az természetesen a matrica, egy kis tálka a víznek, egy olló, valami amivel majd tudjuk pakolgatni a matricákat, ez lehet az olló is, és a lakkok: alaplakk, fedőlakk és a szín.


Az eredeti utasítás, nagyvonalakban mi is ezt fogjuk követni.


Előkészületként kivágtam a mintákat a körmeimre és hoztam vizet a kupakba, amit használni fogok.


Alapból sem szoktam elbliccelni az alaplakk használatát, de a fekete alá, amit választottam, kötelező is. Bíztatok mindenkit, hogy szánja rá a kezére ezt a plusz egy percet, egy jól megválasztott körömerősítő lakk ápolja a körmöket a manikűr alatt is, és védi a körömlemezt az elszíneződéstől.


Két réteg színes lakk, amit hagyni kell teljesen, kopogósra megszáradni.



Jöhetnek a matricák. El kell távolítani róluk a fóliát, és beáztatni vízbe, amíg a hátoldalukon a papír teljesen át nem ázik.


Kiszedjük a vízből, leszedjük az átázott papírt, és egy alkalmas szerszám segítségével megfogjuk.


Majd ráigazgatjuk a körömre, és kicsit megnyomkodjuk, hogy odaragadjon.
És ennél a pontnál rájöttem, hogy a fekete lakkon bizony semmi nem látszik a matricákból.

Úgyhogy elővettem az egyik kedvenc nude lakkomat, újralakkoztam a körmeimet, és folytathatjuk, immár a Beyu 156-os lakkjával.


Szóval ott jártunk, hogy a matricát a körömre igazítjuk, és alaposan elsimogatjuk. Ha szükséges, vágjuk e a túllógó részeket.


Megismételjük mind a 10 körömre.


A manikűrt egy vastagabb réteg fedőlakkal zárjuk, ez fixálja a matricát. Figyeljünk rá, hogy mindenhova kerüljön fedőlakk a körömre és a matricára, hogy megakadályozzuk a felválást. Ha a matrica kilóg egészen a köröm végéig, ahogy nálam is néhol, ott kenjünk a köröm élére is a fedőlakkból.


Egy elég egyszerű technikáról van szó szerencsére, még én is képes vagyok használni.

Szoktátok a körmeiteket díszíteni vizes matricákkal?

2 megjegyzés:

  1. én igen :) nagyon szeretem a vizes matricákat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyomdakirálynő vizes matricára vetemedik? :) Gyönyörűek tudnak lenni, és ugyan te képes vagy nyomdával is ilyen szépségeseket alkotni, nekem földi halandónak nagy segítség ez az egyszerű technika :)

      Törlés


Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentedet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!