szombat, január 10, 2015

Flormar Matte - M11

Igazán kíváncsi vagyok, hogy teljesítenek az alapból matt lakkok, ugyanis a finishért nem vagyok oda meg vissza, de a nálam hozzáértőbbek azt mondták, hogy teljesen más, mint a mattító fedőlakkal elért matt hatás. Így a választásom erre a gyönyörűséges sötétlila Flormar darabra esett, hogy kipróbáljam, milyen is ez.



A szokásos 11 ml-es Flormar üvegcsét kapjuk, a lakk textúráját idézendő, bemattított felülettel. Ez amiatt rossz, hogy nem látjuk benne a lakkot, se a mennyiségét, se azt, hogy szét van-e válva. Márpedig ez a lakk hajlamos rá, nálam sokat állt, és első próbálkozásra nem is sikerült felrázni teljesen - és ez egyáltalán nem látszott.


Az ecsete a hagyományosnak mondható hosszú, hengeres, vékony, magával a lakkozással mégsem volt semmi problémám. A lakk állaga kicsit sűrűbb, nem tudtam vékony rétegben kenni, de nem is kellett. A körmeimen egy rétegben láthatjátok, annyira masszívan tökéletes a fedése, hogy egyáltalán nem igényeltem rá egy második réteget.


A száradása gyors, és jól látszik a felület mattságából, mikor száradt meg teljesen. Fedőlakkot nem igényel, és a mattítós fedőlakkal ellentétben ez nem fényesedik ki a használatban. Viszont a házimunkát nem szereti, de hát melyik lakk szeret mosogatni.


Elég tartós darab, nem kezdett el megkopni rajtam egy nap után, ahogy nagyon sok lakk teszi. Borzasztó kíváncsi vagyok rá fényesen is, és már ki is találtam hozzá egy nail artot, hozom hamarosan azt is.


Nagyon tetszik ez az egészen sötét, de még egyértelműen lila színe, ami nem feketés, és mégis majdnem fekete. Nincs lehetőségem napfényben fotózni, de higgyétek el, igazán elbűvölő.


A Naillandben vagy Flormar pultokon lehet beszerezni 740.- Hufért. Én igencsak örülök, hogy beszereztem, úgy érzem lesz még testvérkéje az Alexemben.

Hogy tetszik? Szeretitek a matt finisht?

2 megjegyzés:

  1. Hát ez a szín valami elképesztően szép, szívesen elfogadnám én is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is gyönyörű, pedig nem igazán szoktak tetszeni a matt lakkok :)

      Törlés


Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentedet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!